Săptămâna Transparenței și-a dat startul în satul Caplani

Săptămâna Transparenței și-a dat startul în satul Caplani, r-l Ștefan Vodă.  Astfel, pe data de 14.02.2018 primăria satului Caplani și-a deschis larg ușile pentru toți cetățenii localității. Insa, bucurator este faptul ca pragul a fost pașit de tinerii satului, anume de Consiliul Tinerilor, reprezentat de 10 membri, in frunte cu  directorul adjunct educatie, doamna Tatiana Tudosiev. Domnul Valeriu Tabunscic, primar de Caplani a intimpinat cu multa caldura tinerii si cu cea mai mare placere a facut o excursie prin toate birourile institutiei, facand cunostinta cu specialistii si functionarii care activeaza in  cadrul primariei. La finalul excursiei tinerii au fost invitati in biroul primarului, unde sa incins o discutie aprinsa intre specialisti si tineri, in cadrul careia tinerii au ascultat atent fiecare specialist in domeniu( secretarul primariei, contabilul-sef, specialist fiscal, specialist funciar, asistent social comunitar, politie). Tinerii au fost cionteresati de soarta satului natal si au adresat intrebari directe primarului si specialistilor (ex. Ce intreprinde primaria pentru a tine tinerii in sat? Care este bugetul pe anul 2018? Cum gasiti sponsori pentru implementarea proiectelor comunitare? Ce proiecte veti inplementa in timpul apropiat? Care este taxa de salubrizare? Cand luati deciziile toti consilierii sunt de accord sau nu?, Cum faceti deciziile sa fie transparente si accesibile pentru toti? Cum informati populatia despre deciziile aprobate? Cate intruniri ale satului ati organizat in 2017?  Care este perspective dezvoltarii satului in anul 2018?  Care este cel mai tanar consilier? Cate femei reprezinta Consiliul Local? Cum isi petrece domnul primar timpul liber?

Domnul primar a mentionat  4 probleme prioritare ce vor fi realizate in anul 2018 in satul Caplani, anume asfaltarea drumului din sat cu suprafata de peste 7,8 km,  reabiltarea cismelei care este brandul localitatii, constructia sistemului de canalizare si epurare, constructia scolii sportive pentru copii si tineri, constructia casei pentru batrani.

Activitatea este sustinuta de Fondul National pentru Democratie in c adrul proiectului,, Cetatenie active pentru o buna guvernare si transparent locala” implementat de AO Miscarea Ecologista Stefan Voda in parteneriat cu primaria Caplani, Alava, Popeasca( rl. Stefan Voda), Plop Stiubei(rl Causeni) si Roscani|( rl. Anenii-Noi).

Publicitate
%d blogeri au apreciat: